Влез в акаунта си

Померан – Немски шпиц – джудже | Грижи за здравето

Померан – Немски шпиц – джудже | Грижи за здравето

Померан – Породата е известна още, като най-дребният представител на Немския шпиц и е класифицирана, като част от групата на Куче-компаньон с произход от Полша и Германия. Като основни характеристики теглото им варира 2-3 кг. с космена покривка в червеникав, кафяв, бял, черен, шоколадов, кремав или петнист цвят. Средната продължителност на живота им е от 12 до 15 години.

Неустоимите померани са изключително дребни, шумни, игриви и енергични. Те са приятелски настроени и се разбират добре с други животни. Предани са и следват неотлъчно своя стопанин.

Могат да бъдат своенравни и изискват внимание и се нуждаят от всекидневни разходки. За да избегнете прекомерният шум, тъй като те обичат да лаят, следва да се заемете с обучението от рано.

За съжителство с деца, особено под 3 /три/ годишна възраст, породата не е подходяща.  Изискват се специални грижи за поддържането на козината и ушната им хигиена.

Померан

Ние от VetWorld ще опишем в следващите редове слабите страни на представителите от тази порода:

Зъби при породата померан:

Поради особеност на породата устното пространство на померана е малко, за да събере всичките му зъби. Това е и причина, да забелязваме често сред представители на породата, да имат проблеми със зъбите или венците си. Съответно образуването на зъбна плака е предпоставка за развитие на гингвинит или друго заболяване, което да доведе до загуба на зъб.

Поддържането на добра устна хигиена е от особена важност. Денталните лакомства и премахването на зъбен камък са чудесна превенция и намаляват риска за развитие на такъв тип заболявания, драстично.е-винетка

Козина при породата померан:

При по напреднала възраст от живота на Вашето куче и особено при мъжките представители на породата, се среща състояние като загуба на козина.  Това състояние се контролира чрез прием на подходящи хранителни добавки, предписани от специалист.

Померан

Пателарна луксация при породата померан:

Представлява изместване на капачката на коляното и засяга възможността на животното да води активен начин на живот. Луксацията на кучешката патела или заболяването, което засяга коленните стави е изключително разпространено и обикновено е резултат от наследствено унаследяване или травма от прекомерно движение и натоварване. Характерно е за дребните породи.

Хранителният дефицит или наднорменото тегло са част от основните фактори, които влияят на развитието на млад организъм и е предпоставка за влошаване на общото здравословно състояние на кучето при неговото последващо развитие. При помераните, проблема със затлъстяването е често срещан. Като отговорен стопанин трябва да следите стриктно порциите на любимеца си и да го храните контролирано.регистрация на фирми

Това са основни причини, поради които следва да се консултирате със специалист и стриктно да следите килограмите на вашия любимец. Ако имате подозрения, че кучето ви изпитва дискомфорт и болка при стъпване, задължително се консултирайте с вашия ветеринар.

Лечението е оперативно и е съпроводено от съвестни последващи грижи.

Померан

Хранене:

Породата е изключително енергична и изисква специален хранителен режим с високо качество и съдържание на хранителни вещества и витамини. Породата е малка и лакома, за това следва да се храни с контролирани порции, за да се избегне натрупването на наднормено тегло.

Независимо от породата, уверете се че подсигурявате прясна вода на вашия любимец през целия ден.

Не подценявайте профилактичните прегледи и редовните консултации със специалист ветеринар.

Ние от „VetWorld.bg“ се стараем да даваме важна и полезна информация за всяка порода. Ако искате да научите повече за произхода, живота и интересите на породата Померан, може да прочетете нашата статия тук.

А какви грижи за здравето трябва да полагате за Вашето Чау-чау, може да научите от нашата статия по темата.

Ако търсите подходящи аксесоар, храна, груминг, хотел или ветеринарна клиника за Вашия домашен любимец, тогава може да посетите нашия сайт PetWorld.bg. В него ще откриете всичко необходимо за Вашия любимец.

Вижте още интересни публикации от vetworld.bg:

Хъски | Грижи за здравето

Корги Пембрук | Грижи за здравето

Френски булдог | Грижи за здравето

Научи още за домашния любимец

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *