Влез в акаунта си

Топ 5 най-популярни кучета компаньони

Топ 5 най-популярни кучета компаньони

Кучетата имат невероятната способност да правят хората щастливи. Може би заради хубавите им очи, меката козина, общата сладост и безкрайната им преданост. Някои кучета са толкова добри в това да карат хората да се чувстват спокойни, че ги определят за кучета компаньони.

Според американската организация Service Animals „кучетата-компаньони са постоянни партньори в ежедневието на хората, които страдат от тревожност или емоционален стрес“.

кучета компаньони

За разлика от кучетата, които са преминали обучение и реагират по специфичен начин и да изпълняват специфични задачи за определен човек с увреждане, кучетата-компаньони просто карат техните стопани да се чувстват спокойни. Те могат да бъдат от всякакви породи или размер, но най-добрите кучета компаньони са интелигентни, послушни и любвеобилни.

Ето и кои породи кучета влизат в Топ 5 на най-популярните кучета компаньони в класацията на vetworld.bg:

Чихуахуа | Kучета компаньони

Енергия: ниска

Козина: къса или дълга

Цвят: широка гама от цветове, включително сребристо-сиво, черно, бяло и еленско

Тегло: до 3 кг

Височина: между 12 и 20 см

Кучетата Чихуахуа се чувстват най-щастливи, когато са свити в скута на своя стопанин. Те са склонни да развиват силна връзка към човека, който се грижи за тях и обичат да прекарват времето си с него. Тази порода се адаптира еднакво добре както към живота в къща, така и в апартамент и е изненадващо добро куче пазач, което бързо подава сигнал за тревога, ако на територията му се появи нов човек. Чихуахуа могат да бъдат предпазливи по отношение на непознати, затова не забравяйте да ги социализирате още от ранна възраст, за да им помогнете да развият приятелско поведение.

кучета компаньони

2. Френски булдог | Kучета компаньони

Енергия: ниска

Козина: гладка

Цвят: разнообразни цветове, на райета или едноцветни

Тегло: между 8 и 13 кг

Височина: между 28 и 33 см

Френският булдог е идеално куче-компаньон благодарение на своята спокойна и дружелюбна природа. Идеални са за хората, които живеят в апартаменти, тъй като не се нуждаят от много място за разходка или голяма градина. Френските кучета обикновено са спокойни и уравновесени. Характерът на този дребен булдог го прави идеален избор за всеки, който си търси любвеобилно и кротко куче-компаньон.

кучета компаньони

3. Ши тцу | Kучета компаньони

Енергия: средна

Размер: малък

Цвят: широка гама

Тегло: между 4 и 7 кг

Височина: между 20 и 28 см

Смята се, че ши тцу, любимото куче на китайските императори, произхожда от Тибет. Също така се смята, че са отблъсквали потенциалните натрапници като са подавали сигнал за тревога. Освен това са били и много успешни в подгряването на коленете на императорите. Днес е абсолютно задължително малките ши тцу да имат стопани. Те се приспособяват лесно към живот в апартамент или къща и освен, че са сладки, дребни, с кръгло лице и къс нос, те са много здрави породи кученца. Със сигурност ще се влюбите още първия път, когато ги срещнете.

кучета компаньони

4. Голдън ретривър | Kучета компаньони

Дейности: работа с терапевти и придружители на хора с увреждания

Размер: среден и голям

Козина: средно дълга

Цвят: от кафяв до светлозлатист

Тегло: между 25 и 30 кг при женските; 30 до 35 кг при мъжките кучета

Височина: между 55 и 58 см при женските; 59 до 61 см при мъжките кучета

Голдън ретривърите просто ще ви накарат да се влюбите в тях. Те са изключително сладки и любвеобилни, с много весел темперамент, който няма как да ви остави безразлични към тях. Всеки, който иска да има куче, което да е приятелски настроено към хората, дружелюбно, мило и лесно за възприемане от всеки, ще хареса това куче-компаньон. Голдън ретривър са изключително внимателни към човешките нужди и са известни с приятния си нрав.

5. Папийон | Kучета компаньони

Размер: малък

Козина: дълга и права

Цвят: бял с лимонови, кафяви или черни петна

Тегло: между 3 и 4,5 кг

Височина: между 20 и 28 см

Винаги търсещ забавление, папийонът има весело изражение и наострени уши. Тази порода се разбира отлично с деца, а игривата им природа ги прави чудесно семейно куче. Те са любими на децата, а в миналото са били любими и на европейските кралски особи. Папийонът е дребен по размер и се смята за страхотна играчка. Умствената стимулация и физическите упражнения са от съществено значение за тях всеки ден, тъй като тази порода е доста ярка и енергична. Само за една хапка храна те с удоволствие ще направят няколко салта, ще ви стиснат ръката и ще се правят на умрели.

Ние от „VetWorld.bg“ се стараем да даваме важна и полезна информация за всяка порода. Ако искате да научите повече за произхода, живота и интересите на различните породи кучета, може да откриете интересна информация тук.

Ако търсите подходящи аксесоар, храна, груминг, хотел или ветеринарна клиника за Вашия домашен любимец, тогава може да посетите нашия сайт PetWorld.bg. В него ще откриете всичко необходимо за Вашия любимец. скандинавски мъх картина

Вижте още интересни публикации от vetworld.bg:

Йоркширски териер | Грижи за здравето

Западнохайландски бял териер | Грижи за здравето

Бултериер | Грижи за здравето

Научи още за домашния любимец

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *