Влез в акаунта си

Kучета за семейства с деца | ТОП 10 най-подходящи породи

Kучета за семейства с деца | ТОП 10 най-подходящи породи

Кои са най-подходящите Кучета за семейства с деца? Всичко зависи от нивото на активност на вашето домакинство, семейните взаимоотношения и условията на живеене, с които разполагате. Но като цяло не можете да сбъркате с куче, което има смирен характер, приятелско отношение и подлежи на обучение и дресировка. Тези характеристики обаче могат да обхващат голямо разнообразие от породи.

Точно поради тази причина, ние от vetworld.bg, подготвихме за Вас класация за топ 10 кучешки породи, които са подходящи за отглеждане от семейства с деца.

Какво трябва да имате предвид, когато търсите куче, подходящо за семейство с деца?

Размер:  Малките кучета могат да бъдат крехки и да се подплашват изключително лесно. Поради тази причина по-подходящо да се взимат от семейства, които имат пораснали и по-предпазливи деца. Някои големи кучета може да изискват редовни разходки или двор, за да се разхождат. Уверете се, че всички условия на дома ви са съобразени с изискванията и характеристиката на породата куче, която искате за домашен любимец.

Енергия:  Някои кучета обичат да тичат, други с удоволствие ще се откажат от това. Най-подходящите кучета за Вас, следва да са съобразени с активността и начина Ви на живот. Помислете дали търсите приятел за туризъм или космат приятел за гушкане.

Темперамент:  Различните породи кучета имат различен характер и домашните ви любимци трябва да се вписват в семейството ви.

Изисквания за грижа:  Мислили ли сте за подстригване? Кой ще води кучето на разходка? Помислете за нуждите на вашия потенциален домашен любимец и дали семейството ви може да ги посрещне, преди да се ангажирате.

Сега е време да се запознаем с няколко породи, които биха могли да бъдат подходящи за вашето семейство.

Kучета за семейства с деца

1. Голдън ретривър | Kучета за семейства с деца

Това куче е уверен, интелигентен, мил и лоялен водач. Нито агресивен, нито плах, голдън ретривър е изключително търпелив, което го прави идеален за деца. Въпреки, че породата се нуждае от много упражнения, те обичат да играят и да се забавляват. Често ще откривате, че обичащият забавлението голдън ретривър е привързан и послушен, което означава, че децата ви ще се влюбят незабавно.

Kучета за семейства с деца

2. Лабрадор ретривър

Това е една от най-популярните породи кучета и има основателна причина! Лабрадорът е игрив, търпелив, любящ, защитен и надежден. Друго предимство – лабораториите са много интелигентни и се справят добре с обучението. Те изискват много регулярни тренировки, така че се подсигурете, че семейството ви е готово за предизвикателството. Уверете се, че имат достатъчно място за тичане и игра. Независимо дали са черни, шоколадови или пясъчни, всички те споделят едно и също чувство за издръжливост, сила и послушание. Точно това ги прави толкова популярна порода. Тези приветливи кучета се разбират добре с други животни и почти всички, които срещнат.

Kучета за семейства с деца

3. Пудел | Kучета за семейства с деца

Освен често отличителните си прически, пудел също е много умно и любвеобилно куче. Горда и елегантна, тази порода кучета е едновременно грижовна и лоялна и рядко се дразни или отегчава. Пуделът се предлага както в миниатюрни, така и в стандартни размери, което означава, че можете да изберете конкретния размер, който най-добре отговаря на вашата жизнена среда. Те са страхотни за деца с алергии, тъй като козината им не пада. Всяка порода идва с различни предимства. Въпреки, че често са срамежливи с непознати, те се разбират чудесно с хора и деца, които познават.

Kучета за семейства с деца

4. Ирландски сетер

Известен с червеното си палто,  ирландският сетер  е игрив и енергичен, обича да бъде около хора и играе добре с деца. Всъщност тази порода обича да бъде със семейството си толкова много, че мразят да остават сами. Те се държат най-добре, когато са заобиколени от любимите си хора.  Това куче се нуждае от много упражнения и тренировки и е подходящо за активно спортуващи стопани.

Kучета за семейства с деца

5. Визсла | Kучета за семейства с деца

Въпреки, че тази порода не е толкова популярна у нас- най-вече поради нуждата от възпитание на високо ниво, те всъщност са една от най-добрите породи кучета за активни и енергични семейства с по-големи деца. Породата също е послушна, уверена и умна. Тази порода кучета създават тесни връзки с членове на семейството и са в състояние бързо да научат нови трикове.

6. Бултериер

Несправедливо заклеймен като агресивно животно,  бултериерът  всъщност е бил отгледан като куче-компаньон. Приятелски настроен и любящ както към възрастни, така и към деца. Именно това е и причината, голяма част от стопаните, които търсят нов опашат приятел да се спират на породата бултериер.

7. Бигъл | Kучета за семейства с деца

Малкият им размер и спокойният темперамент правят тази порода чудесен избор за семейства с деца. Първоначално бигълите са били държани като ловни кучета, а здравата им двигателна система и мускули предполага, че никога не са твърде уморени, за да играят игри. Ако децата ви обичат игри на открито, породата бигъл ще се впише чудесно във вашето семейство. Няма нищо, което да обичат повече от това да изследват навън и прекарват време в активност и разходки.

Kучета за семейства с деца

8. Булдог | Kучета за семейства с деца

 Отдадено, търпеливо кученце, което със сигурност ще се държи нежно с децата. Булдогът има здрава двигателна култура, което го прави подходяща порода куче за семейства с деца. Послушно, дружелюбно и лоялно куче. Той се разбира добре и с други домашни любимци и кучета. Булдогът може да живее както в големи и просторни къщи, така и в малки апартаменти.

Kучета за семейства с деца

9. Кавалер Кинг Чарлз шпаньол | Kучета за семейства с деца

Кавалер Кинг Чарлз обича общуването и го показва с нетърпеливо отношение. Той е добър с други домашни любимци и приятелски настроен към всеки, когото срещне. Добре е да знаете, че са подходящи за семейства с деца и не се нуждаят от продължителни упражнения. Обичат да подушват, изследват и играят навън.

Kучета за семейства с деца

10. Нюфаундленд

С прякор „Детегледачката на природата“,  Нюфаундленд  се счита за една от най-интелигентните породи в света. Те просто обичат децата и са много предпазливи към тях.

Нежна, мила и търпелива, тази порода е почти като майка в отношението си към децата. По-младите, и по-възрастните членове на семейството, бързо ще се влюбят в това голямо, чудесно сладко куче.

И така, коя порода е най-подходяща за вашето семейство? С всички тези опции може да бъде трудно да изберете. Помислете дали да стесните търсенето си само до няколко породи. Преди да вземете кучето, доведете цялото си семейство, за да се уверите, че всички харесват дадената порода.

Ние от „VetWorld.bg“ се стараем да даваме важна и полезна информация за всяка порода. Ако искате да научите повече за произхода, живота и интересите на различните породи кучета, може да откриете интересна информация тук.

Ако търсите подходящи аксесоар, храна, груминг, хотел или ветеринарна клиника за Вашия домашен любимец, тогава може да посетите нашия сайт PetWorld.bg. В него ще откриете всичко необходимо за Вашия любимец.

Вижте още интересни публикации от vetworld.bg:

Йоркширски териер | Грижи за здравето

Западнохайландски бял териер | Грижи за здравето

Бултериер | Грижи за здравето

Научи още за домашния любимец

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *