Влез в акаунта си

Топ 10 малки породи кучета

Топ 10 малки породи кучета

Малки породи кучета са все по предпочитани като домашни любимци. Кучетата, независимо от размера или породата си, са най-добрите спътници и най-верните приятели. Те са лоялни, приятелски настроени и лесно стават част от семейството. Въпреки това въпреки че големите кучета предлагат повече безопасност, малките породи кучета са игриви, очарователни и могат лесно да ви придружават, където и да отидете. Лесно могат да намерят място в колата, в самолета или в чантата ви.

Ето кои са топ 10 малки породи кучета в света.

#10 Чихуахуа | Малки породи кучета

Чихуахуа е не само сред топ 10 най-малки породи кучета, а и е сред най-красивите. Те са много сладки и очарователни и това ги прави изключително популярни. Могат да имат къса или дълга коса в различни цветове. Тази порода кучета получава името си от щата Чихуахуа в Мексико.

#9 Френски булдог

Френският булдог е сладко малко куче и има уникален външен вид. Със своите размери на височина едва 30 см неимоверно попадат в класацията на топ 10 най-малките породи кучета. Те има заоблени гърди, къса козина, късо лице и кръгли уши тип „прилеп.“

Въпреки че са малки по размер, те имат много силно тяло. Кученцата на френски булдог се нуждаят от подходяща социализация и обучение. Те бързо се учат на трикове и са много умни. Правилно обучен, френският булдог може да се окаже перфектно куче за апартамент, защото не лае много. Тези кучета също са игриви, внимателни и привързани и се държат добре с децата.

малки породи кучета

#8 Померан

Померанът носи името си от Померанския регион в Германия. Това е една от най-малките породи кучета там. Тази чистокръвна порода може да не е най-добрият избор за много малки деца, тъй като те не са достатъчно големи, за да се справят с детската игра.

Кучетата от породата померан обикновено са дружелюбни, жизненени и игриви, но могат да станат агресивни в присъствието на други кучета. Померанът не веднъж е попадал в популярни класации на САЩ за топ 10 най-малките породи кучета.

малки породи кучета

#7 Бостън териер

Бостънският териер е куче от дребна порода. Той има мускулесто тяло, въпреки че не е твърде голямо. Имат квадратна глава, широк гръден кош и къса опашка. Тежат между 4,5 и 11 кг, което не случайно го нарежда сред топ 10 най-малките породи кучета в света.

Много е важно да започнете да социализирате своите кученца Бостън териер от ранна възраст. Те са чувствителни към тона на гласа и лесно могат да научат нови неща. Тази порода кучета могат да бъдат перфектен домашен любимец, защото са много игриви и сладки. Тези кучета имат много къса козина, най-добре е да ги държите на закрито, тъй като екстремните метеорологични условия могат да бъдат пагубни за тях.

малки породи кучета

#6 Йоркширски териер

Йоркширски териер е порода куче, създадена в Йоркшир, Англия, през 19-ти век за лов на плъхове във фабрики за облекло. Тези кучета сякаш не осъзнават малкия си размер и винаги са готови за приключения. Те са енергични, умни, лоялни и много смели.

Те са идеални за живот в апартамента, защото се справят с двора и са много активни дори на закрито. Освен това те са чувствителни към студен и много горещ климат. С тегло не повече от 3,2 кг, те имат малка глава, V-образни уши и средно големи черни очи.

#5 Бишон фризе

Това е сладко малко куче от Испания. Бишон фризе са дружелюбни, весели, интелигентни и игриви. Те имат компактно, малко тяло с къдрава бяла коса. Главата е кръгла, опашката е пухкава и дълга и много прилича на бели пудели. Тези кучета са много общителни и лесно се обучават. Те лесно стават приятели с деца и всеки друг семеен домашен любимец.

малки породи кучета

#4 Малтийска болонка | Малки породи кучета

Малтийската болонка е порода малки кучета с квадратно тяло, покрити с дълга, бяла, копринена козина, която виси близо до земята. За правилното им обучение са необходими постоянство и търпение.

#3 Мопс | Малки породи кучета

Мопс е ​​сладко малко куче с весел темперамент. Те са известни със своето кръгло, плоско лице. „Мопс“ е латинска дума, означаваща „юмрук“ и са наречени така, защото лицето им прилича на човешки юмрук. Те са много чувствителни към тона на гласа и затова е лесно да ги тренирате.

#2 Пудел играчка | Малки породи кучета

Нейният игрив темперамент и красота я правят толкова известна. Те са активни, лоялни, интелигентни и общителни. Породата пудел достига максимална височина от 25 см и може да тежи около 3-4 кг.

#1 Ши Тцу | Малки породи кучета

Ши Тцу е едно от най-сладките и популярни кучета в света. Това е и една от най-малките породи кучета в света. Въпреки че точният им произход не е известен, се смята, че произхождат от Тибет. Те са активни, привързани и лоялни. Ши Тцу е една от най-дружелюбните породи кучета, които всеки, който обича домашни любимци, би искал да има в къщата.

малки породи кучета

Ние от „VetWorld.bg“ се стараем да даваме важна и полезна информация за всяка порода. Ако искате да научите повече за произхода, живота и интересите на различните породи кучета, може да откриете интересна информация тук.

Ако търсите подходящи аксесоар, храна, груминг, хотел или ветеринарна клиника за Вашия домашен любимец, тогава може да посетите нашия сайт PetWorld.bg. В него ще откриете всичко необходимо за Вашия любимец.

Вижте още интересни публикации от vetworld.bg:

 Йоркширски териер | Грижи за здравето

 Западнохайландски бял териер | Грижи за здравето

 Бултериер | Грижи за здравето

Научи още за домашния любимец

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *