Влез в акаунта си

Топ 10: Най-грозните кучета

Топ 10: Най-грозните кучета

Съществуват много грозни породи кучета, но кои са най-грозните кучета в света?

Ето и класацията на 10-те най-грозни породи кучета!

#1 Китайско гребенесто куче

Едно от най-грозните кучета в света, това немилостиво малко куче винаги участва в конкурси за най-грозно куче и често ги печели. Най-познатият и най-непривлекателния вид на от тази порода е без козина, с изключение на някои косми на върха на главата, ушите, краката и опашката. Ето защо много често китайското гребенесто куче е наричано голо куче.

Въпреки вида си тази порода е изключително любвеобилна. Обича да играе със стопаните си и се чувства добре в апартамент. С ръст 22 и 33 см в раменете и тегло само между 5 и 12 килограма, китайското гребенесто куче живее между 10 до 12 години

#2 Неаполитански мастиф

Неаполитанските мастифи са известни с чудовищно големите си глави, пълни с гънки и рошави коси, постоянно набръчкано чело и тъжни очи. Има дори бръчки около предните крака. Тъй като мастифът се развива в Италия като пазач, той е голям и мощен, с височина на раменете между 66 до 73 см и тегло между 50 и близо 70 кг. Някои мъжките екземпляри от тази порода могат да достигнат до 90 кг.

Макар и да попада в класацията на топ 10 най-грозни кучета и въпреки огрмните си размери, неаполитанският мастиф е много любвеобилна порода, която обича да е близо до стопаните  си. Ето защо е подходяща за отглеждане от семейства с деца.

#3 Булдог

Още една порода, която попада в топ 10 на най-грозните кучета.

Интересен факт е за тази порода кучета е, че на времето те са били отглеждани за примамка на бикове. Днес булдогът е нежно и любящо, като същевременно запазва първоначалните си черти на смелост и постоянство. Той е висок от 30 до 40 см в рамената и тежи между 22 и 24 кг. Здравословните проблеми на булдога ограничават продължителността на живота му до около осем години.

Неговото смачкано лице и подгръдна челюст затрудняват правилното дишане. Зрението му често е лошо, то не може да понася горещо време или дори горещи помещения, но също така е непоносимо към студа. Поради това булдогът е куче за домашни условия.

#4 Мопс

И докато има хора, които оприличават мопс като малко сладко кученце, някои класация го включват към топ 10 най-грозни кучета в света. Подобно на булдога, мопсът има смачкано лице. Подобно на неаполитанския мастиф, лицето му носи изражение на вечна тревога, дори когато кучето е спокойно, привързано, послушно и щастливо.

Мопсът има набито малко тяло, поддържано на тънки малки крака. Разработено в Китай през 16 век, преди да дойде в Европа и останалия свят, това малко куче е било по-голямо, отколкото е към настоящия момент.

Той е висок от 25 до 27 см в рамената и тежи между 6,3 и 8 кг. Наред с прекрасния му темперамент, дългият му живот компенсира неговата грозота. Мопсът може да живее 15 години.

#5 Шотландска еленова хрътка

От името на тази порода става ясно, че тя е разработена в Шотландия- още през 9-ти век в Шотландия, за да ловува елени. И се справя отлично с това си задължение до изобретяването на огнестрелните оръжия.

Шотландската еленова хрътка често заема челни места в класации за топ 10 най-грозни кучета в света поради непропорционално малката си и заострена глава върху огромно тяло с непривлекателната козина. Това голямо куче е високо на раменете от 71 до 76 см и има величествена стойка.

Като компаньон, това куче е любящо и предано, но е твърде добродушно, за да бъде добър пазач въпреки големите си размери. Този вид хрътка е добро куче и за апартаменти, защото обича просто да се чувства спокойно, докато е на закрито.

#6 Епаньол Понт-Одемер

Не позволявайте на фантастичното френско име да ви заблуди! То също често се среща сред топ 10 на най-грозните кучета в света. Тази порода кучета е разработена през 17-ти век във Франция извличане на дивеч.

Епаньол Понт-Одемер  е висок от 50 до 58 см. в рамената и тежи между 18 и 23 кг., но това, което прави това куче да се откроява, са неподредените къдрици и косми на козината му. Това прави козината устойчива на атмосферни влияния, но не прави нищо привлекателно за цялостния вид на кучето. Въпреки всичко тази порода е изключително забавна, отзивчива и привързана към стопаните си.

#7 Белоглав нивернез

Човек може да бъде простен, ако си мисли, че французите дават на най-грозните си кучета най-красивите имена. Уви, никакви грижи не могат да подредят козината на това предизвикателно мърляво куче. Има брада и мустаци и непростимо слаба опашка.

Това голямо куче има височина между 53 и 60 см. в рамената и тежи между 22и 25 кг. Произходът на белоглавия нивернез ни връща през 1200 г., когато е бил използван за лов на едър дивеч.

Тази порода кучета е активна и приятелски настроена към хората, но има упорита жилка и е не само неприятен, но и шумен. Често лае, което го прави неподходящ за живот в апартамент. Когато извеждате това куче на разходка, дръжте го на каишка, тъй като има силен инстинкт за преследване. Белоглавият нивернез живее между 10 и 14 години.

#8 Американски питбул териер

Първоначално отглеждана в Америка, тази порода кучета е разработвана, за да измъчва бикове. Това куче има огромна, грозна глава и масивни челюсти. Не е толкова голям с височина от 46 до 60 см. и тегло от 22 до 36 кг., но го компенсира с чиста мускулатура. Питбул също има известен висок праг на болка.

Силата и репутацията на кучето се балансират от любовта му към семейството, особено към децата, и изненадващата му игривост. Това грозно куче има очаквана продължителност на живота 12 години.

#9 Афенпинчер

Бедният афенпинчер е териер винаги изглежда така, сякаш е победен от някой от гризачите, които е обучен да ловува. Козината му е разрошена, има изпъкнали очи, ефектни мустаци и тъпа муцуна. Откровено прилича на маймуна и едно от имената му е „маймунски териер“, което означава името му на немски.

Афенпичерът е разработен в Германия през 17 век, той е с височина в рамената около 25 см. и тежи едва 3-3,5 кг. Въпреки малкия си размер, афенпинчерът е страхотен пазач.

#10 Дог дьо Бордо

И последната порода кучета, която попада в нашата класация за топ 10 най-грозни кучета, заема Дог дьо Бордо. Той е масивен, с голяма грозна глава с подкус челюст като на булдог и загрижен поглед като неаполитански мастиф. Има къса, донякъде рехава козина и здрави крака и задни части. Дог дьо Бордо е бил обучен във Франция да бъде пазач и да ловува дивеч, но от време на време е бил използван за примамка на бикове.

Това куче не само е огромно и грозно, но и се лигави през цялото време. То е високо между 58 и 68 см. и може да достигне до 45 кг. Тази порода е превъзходен пазач, но въпреки това е отдаден и нежен, особено с децата на семейството. За съжаление повечето Дог дьо Бордо живеят само пет до осем години.


Ние от „VetWorld.bg“ се стараем да даваме важна и полезна информация за всяка порода. Ако искате да научите повече за произхода, живота и интересите на различните породи кучета, може да откриете интересна информация тук.

Ако търсите подходящи аксесоар, храна, груминг, хотел или ветеринарна клиника за Вашия домашен любимец, тогава може да посетите нашия сайт PetWorld.bg. В него ще откриете всичко необходимо за Вашия любимец.

Вижте още интересни публикации от vetworld.bg:

Басет – грижа за здравето

Английски булдог – грижа за здравето 

Австралийска овчарка – грижа за здравето

Научи още за домашния любимец

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *