Влез в акаунта си

Топ 5 най-красивите кучета в света

Топ 5 най-красивите кучета в света

Най-красивите породи кучета в света през 2022 г. са привлекателни очарователни и умни кучета, които ще искате да притежавате. Някои от тези очарователни кучета се използват като терапевтични кучета. Притежаването на едно от тези очарователни кучета може да допринесе за физическото ви благополучие.Тук ние от Vetworld сме подбрали най-красивите породи кучета в света специално за вас!

Само погледът към тях може да намали стреса, страха и гнева. Всъщност разглеждането на зашеметяващите им снимки по-долу и четенето на очарователните факти за тях ще ви повлияят положително.

Ето кои са топ 5 най-красиви породи кучета в света през 2022 г. – впечатляващи и величествени кучета.

#1 Голдън ретрийвър

Кучетата от породата Голдън ред ривър са красиви, буйни,  със среден размер. Те са изключително предани и много обичат семейства, защото изпитват безусловна любов към хората

Освен като най-красиви кучета, те са много популярни и като терапевтични кучета за успокояване на хора, както деца, така и възрастни хора.

Интересен факт за Голдън ретривър е, че те са много грижовни не само към стопаните си и други хора, а и животни, включително дори и котки. Породата произхожда от Шотландия. Те обичат да играят, така че често се виждат да носят неща с устата си. Други дейности, които им се отдават добре са плуване и различни форми на упражнения.

#2 Самоед

Самоед е впечатляващо пухкаво куче с двойна козина без мирис, което не случайно спечели сърцата на много хора, бъдейки сред най-красивите кучета в света. Породата произхожда от Сибир и започната да бъде развъждана едва в началото на 20 век.

Кучетата от породата Самоед са очарователни и впечатляващи. Те притежават лисичи лица и къдрави опашки.

Козината им се нуждае от често разресване, за да не стане груба. Тази порода кучета се обучава трудно и тези кучета понякога могат да бъдат много упорити.

Имайте в предвид, че Самоедът не обича да бъде оставян сам. Ако тази порода кучета бива оставяна сама много е вероятно да унищожи ценни предмети у дома, за да убият скуката си.

За съжаление, тази порода кучета е предразположена към бъбречни заболявания. Ако не са болни, могат да живеят до 14 години.

#3 Сибирско хъски

Сибирското хъски е средна до голяма порода кучета. Както вероятно вече се досещате, то произхождат от Сибир. Няма съмнение, че те пленяват с вълчия си външен вид и отчетливите си сини очи. За това тази порода е включена сред най-красивите кучета в света през 2022 г.

Тъй като Сибирско хъски са тясно свързани със сивите вълци, специалистите съветват стопаните им да ги обучават правилно, за да не показват вълчия си характер. Когато са обучени правилно тази порода кучета е  приятелски настроена и дори може да се довери на непознати.

Сибирското хъски има висока издръжливост на бягане. Имат добри способности, които другите породи кучета нямат. Една от тях е тяхната толерантност към сурово студено време. Те могат да оцелеят с малко храна и вода.

Интересен факт за сибирското хъски е, че то не изпитват умора. Това е така, защото тази порода има способността да регулират невероятно метаболизма си. Освен това те могат да носят товари на дълги разстояния благодарение на уменията си за теглене. Тяхната гъста козина, която е двойна козина, ги топли при тежки метеорологични условия и също така им помага да могат да устоят на вода.

#4 Лабрадор

Лабрадор е сред най-красивите породи кучета в света. Тази порода се отличава като енергични, привързани, непринудени, приятелски настроени кучета, които винаги са готови да угодят на своите собственици. Всичко това ги прави отлично семейно куче. Те са средни до големи породи кучета.

Породата произхожда от Нюфаундленд. Те са и едни от най-популярните кучета в Америка. Разбира се, тази порода е сред най-очарователните кучета с дебелата си опашка, известна като видрова опашка, и ципестите си крака. Ето защо те са много бързи в плуването.

#5 Малтийска болонка

Малтийската болонка е едно от най-красивите кучета в света. Със сигурност ще познаете отдалече тези мини бели пухкави кученца. Те са нежни, любящи и също служат като Голдън ред ривър терапевтични кучета.

Малтийската болонка е порода, отгледана от кучета, подобни на шпиц. Въпреки че кучето произхожда от Малта, изглежда, че римляните получават породата и тя става по-популярна сред тях, отколкото от мястото, където произхожда. Римляните обичат кучето, защото смятат белия цвят на кучето за свещен.

Нуждаят се от постоянно внимание; например козината им трябва да бъде изчеткана


Ние от „VetWorld.bg“ се стараем да даваме важна и полезна информация за всяка порода. Ако искате да научите повече за произхода, живота и интересите на различните породи кучета, може да откриете интересна информация тук.

Ако търсите подходящи аксесоар, храна, груминг, хотел или ветеринарна клиника за Вашия домашен любимец, тогава може да посетите нашия сайт PetWorld.bg. В него ще откриете всичко необходимо за Вашия любимец.

Вижте още интересни публикации от vetworld.bg:

Топ 5 най-популярни кучета компаньони

Топ 5 хипоалергенни кучета

Джак ръсел териер | Грижи за здравето

Научи още за домашния любимец

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *