Влез в акаунта си

Йоркширски териер | Грижи за здравето

Йоркширски териер | Грижи за здравето

Йоркширски териер – породата е изключително популярна с малкия си размер, темпераментен характер и физическа активност. Представителите на породата са изключително любящи и игриви и са много подходящи за съжителство в семейства с деца.

Породата Йоркширски териер е класифицирана, като част от групата териерите в секция тийтериери с произход от Великобритания. Като основни характеристики теглото им варира до 3,5 кг. Средната продължителност на живота им е от 10 до 12 години.

Обикновено представителите на породата Йоркширски териер са много привързани към стопаните си, което ги прави ревниви. Кученцата са упорити, като тяхното поведение се приема като наследствено. Обучените представители на породата са дисциплинирани и изпълнителни.

Йоркширски териер

Ние от VetWorld ще опишем в следващите редове слабите страни на представителите от тази порода:е-винетка

Злоядост при йоркширски териер:

Породата е известна с претенциозността си към храната, която им се предлага. Склонни са да седят гладни в продължение на няколко дни, докато не им предоставите храна, точно по техния вкус.

Йоркитата могат да консумират всякакво месо с изключение на свинското, тъй като то не е препоръчително. Рибата е подходяща за част от седмичното меню. Животинката не е склонна към преяждане и бихте могли да си позволите разнообразно и балансирано меню.

Желателно е при проява на злоядост да се обърнете за консултация към вашия ветеринар, тъй като йоркширският териер не изразява видно наличието на здравословен проблем.

Йоркширски териер

Диабет при йоркширски териер :

Както при хората, кучетата също страдат от диабет. В повечето случай кучето развива диабет, когато е на средна възраст.tollpass

Диабета е разпространен при всички породи, но някои са по- предразположени към това заболяване, като Йоркширският териер е една от тях.

При консумиране на храни с наличие на много мазнини, въглехидрати или сладко се зараждат проблеми с панкреаса, кото от своя страна е предпоставка за диабет.

Какви са симптомите?

Често срещани симптоми за наличие на заболяването са сънливостта, промяна в козината, обикновено изтънява и става по-суха, виждането им се замъглява, наблюдава се засилена нужда от вода и глад и намаляване на теглото.

Диагностицирането с диабет налага специализирани грижи през целия живот на кучето. За да поддържате добро здраве на йоркито, следва да съставите балансиран хранителен режим без наличие на прекомерно количество вредни хранителни вещества.

Ако забележите някои от симптомите  на заболяването, незабавно се обърнете за помощ и консултация с ветеринарен лекар.

Йоркширски териер

Дисплазия и Артрит при йоркширски териер :

Ставните проблеми са често срещани при голям процент от породите. Когато породата е чистокръвна, съществува предпоставка за по-дълги стави, което предполага податливост към артрит и тазобедрена дисплазия.

Дисплазията е резултат от неправилно формиране на тазобедрената става в начален етап от развитието на кучето. Разглежда се, като двустранна или не в зависимост от броя на засегнатите стави. Обикновено недоразвитите или слаби  мускули и връзки са основата на проблема. Поради генетични или други фактори, здрави кучета в последствие заболяват от дисплазия на тазобедрената става.

Кучета от всякаква възраст могат да имат признаци за дисплазия. Като симптом се забелязват признаци на болка и дискомфорт при физическа активност. Заболяването може да ескалира до куцота, развитие на артритни промени и невъзможност за придвижване.

Какво препоръчват специалистите?

За да предотвратите подобен тип заболяване давайте на кучето си специализирана храна, богата на витамини и минерали. Храната трябва да бъде достатъчно питателна и разнообразна.

Препоръчително е да се консумират хранителни добавки, като за конкретната доза и количество приемете съветите на вашия ветеринар.

Двигателната активност е друг основен фактор. При предразположените породи, прекомерната физическа активност следва да допринесе по негативен начин за развитието на дисплазия. Все пак развитието на мускулите на задните крака е предпоставка за по-малък шанс за развитие на болестта.счетоводни услуги цени

Ние от „VetWorld.bg“ се стараем да даваме важна и полезна информация за всяка порода. Ако искате да научите повече за произхода, живота и интересите на породата Йоркширски териер, може да прочетете нашата статия тук.

А какви грижи за здравето трябва да полагате за Вашия Померан, може да научите от нашата статия по темата.

Ако търсите подходящи аксесоар, храна, груминг, хотел или ветеринарна клиника за Вашия домашен любимец, тогава може да посетите нашия сайт PetWorld.bg. В него ще откриете всичко необходимо за Вашия любимец.

Вижте още интересни публикации от vetworld.bg:

Хъски | Грижи за здравето

Корги Пембрук | Грижи за здравето

Френски булдог | Грижи за здравето

Научи още за домашния любимец

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *